ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ
Bu yazıyı paylaş

Τα σημεία διεύλεσης έκλεισαν τόσο από το βορρά όσο και από το νότο πριν από 6 εβδομάδες λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας του ιού COVIT 19.

Το κόμμα μας εισηγήθηκε όπως οι δύο πλευρές δημιουργήσουν έναν κοινό κέντρο διαχείρισης κρίσεων, δεν το έκαναν! Προειδοποιούσαμε ότι ο ιός θα έρθει στη χώρα μας από το εξωτερικό, όχι από τα οδοφράγματα, δεν μας άκουσαν! Δεν συνεργάστηκαν για χάρη των πολιτικών τους συμφερόντων, ακόμη και σε ανθρωπιστικά ζητήματα! 

Και οι δύο πλευρές σκοπεύουν να ανοίξουν σταδιακά τις επιχειρήσεις στις 4 Μαΐου. Και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι έχουν καθαρίσει από τον ιό. Λέγεται ότι τα οδοφράγματα θα ανοίγουν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις που αμέσως θα μπαίνουν σε καραντίνα. Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοιπου εργάζονται στο νότο δεν μπόρεσαν να εργαστούν για 6 εβδομάδες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω της υποχρεωτικής καραντίνας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καμία οικονομική βοήθεια δεν εισήλθε στις τσέπες τους. Οι οικογένειές τους φτωχοποιήθηκαν. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που δεν μπορούν να λάβουν οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση της ΚΔ καθώς εργάζονται χωρίς ασφάλιση στο νότο. Τους καταδικάσατε σε θάνατο! Έχετε σκεφτεί τους εργάτες του νότου, εκείνους τους εργάτες που συνέβαλαν στην οικονομία σας με την εργασία τους και πρόσθεσαν πλούτο στην τύχη σας; Έχετε βάλει μια δεκάρα στις τσέπες σας; Καταδικάσατε σε θανάτο αυτούς και τις οικογένειές τους.

Τώρα, καθώς η ζωή επιστρέφει στην κανονική της ροή, λέγεται ότι οι εφαρμογές καραντίνας θα συνεχιστούν στα σημεία διέλευσης καθώς δεν συνεργάζεστε κατά της επιδημίας. Αυτή είναι η μεγάλη ντροπή των διοικητικών αρχών των δύο μη συνεργαζόμενων μερών. Επιπλέον, αυτή τη φορά, οι εργαζόμενοί μας, οι οποίοι μπόρεσαν να λάβουν υποστήριξη από την οικονομική βοήθεια που παρείχε η κυβέρνηση της ΚΔ επειδή οι χώροι εργασίας τους στο νότο έκλεισαν κατά τη διάρκεια των δύο μηνών κλειστής περιόδου, θα αντιμετωπίσουν επίσης την ανεργία επειδή δεν μπορούν να πάνε στους χώρους εργασίας τους που θα ανοίξουν. Ως διοικητικές αρχές και των δύο μερών, γιατί δεν λαμβάνετε προφυλάξεις για να εξαλείψετε την άδικη ταλαιπωρία των ανέργων και των φτωχών μας;

Μπήκε στις αναφορές της ΕΕ ότι τα οδοφράγματα δεν είχαν κανένα ρόλο στην εξάπλωση του ιού. Επιμένετε ακόμη να μην ανοίξετε τα οδοφράγματα. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν το ψωμί από τα χέρια τους. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι πόρτες πρέπει να ανοίξουν αμέσως. Αν και είναι γνωστό ότι ο ιός προήλθε από το εξωτερικό, ακόμη και τα αεροδρόμια σταδιακά ανοίγουν, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους να περάσουν από τα οδοφράγματα!

Πρέπει να παρέχεται οικονομική υποστήριξη σε όλους τους εργαζομένους μας που δεν έχουν λάβει οικονομική βοήθεια κατά τη διάρκεια των δύο μηνών κλειστής περιόδου, επειδή εργάστηκαν στο νότο χωρίς ασφάλιση και επειδή δεν μπορούσαν να πάνε στους ενεργούς χώρους εργασίας!

Μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εμποδίζονται λόγω καραντίνας, πρέπει να αποζημιωθούν αμέσως!

Τα οδοφράγματα μεταξύ Νότου και Βορρά πρέπει να ανοίξουν αμέσως!

Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου

Κεντρική επιτροπή


Bu yazıyı paylaş

Kıbrıs Sosyalist Partisi

İLGİLİ PAYLAŞIMLAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Enter Captcha Here :

Bunu da okuyabilirsiniz x